Zolder Verbouwing

By 13 oktober 2019Recenties

Toen een vriendin van mij haar huis aan het opruimen was, viel het mij op hoe fijn alles daarna opgeruimd was. Naast dat ze veel spullen weg deed, was het ook allemaal overzichtelijk. Toen ik haar vroeg hoe ze dit gedaan had, vertelde ze me over de Konmari methode en hoe ze het samen met Annelies had aangepakt.
Mijn man en ik waren op dat moment plannen aan het maken voor een kamer op zolder, maar wij hadden met alle spullen die daar lagen, even niet meer het overzicht hoe we het moesten aanpakken. Toen hebben we een kennismakingsgesprek met Annelies aangevraagd.
Tijdens dit gesprek heeft ze ons duidelijk uitgelegd hoe de methode werkt en wat haar rol hierin was. We zijn daarna gelijk met haar aan het opruimen gegaan. Het fijne aan deze methode vind ik dat alles per categorie aangepakt wordt. Bijvoorbeeld de categorie keukenspullen, we moesten door het hele huis spullen gaan pakken, die met deze categorie te maken hadden. We hebben alles bij elkaar in de woonkamer neergelegd. Ik had nooit gedacht dat na het opruimen alles in mijn keuken zou passen, maar het lukte ruim!
Annelies hielp ons bij het opruimen, maar liet ons zelf alle keuzes maken.
Inmiddels zijn we een half jaar verder en zijn ze op dit moment dakramen aan het plaatsen in een lege zolder. We zijn heel blij dat we dit met Annelies gedaan hebben.

Anneloes ten Brinke