Over mij

Mijn naam is Annelies Terluin.

Van nature ben ik erg georganiseerd,  dat zit in mijn dna. Ik word onrustig van een niet opgeruimd huis. Het fijne gevoel van een opgeruimd huis wil ik doorgeven aan mijn klanten. Uit ervaring kan ik zeggen dat een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd.

Naast mijn werk als opruimcoach, werk ik al ruim veertig jaar als radiodiagnostisch laborant.  Eerst als radiodiagnostisch laborant op de afdeling radiologie van een ziekenhuis. En van 2013 tot 2018 als leidinggevende. Het mooie van dit werk vind ik dat ik mensen verder help. Ik stel mensen gerust tijdens het onderzoek. Ik probeer het aangenaam voor hen te maken, in de korte tijd dat ik hen zie tijdens het onderzoek. Voor mij voelt het als coaching, maar dan in het klein.
Sinds 2018 heb ik een stapje terug gedaan en werk ik weer als radiodiagnostisch laborant. Dat doe ik in deeltijd om op die manier ruimte te creëren voor het ontwikkelen van Blij Opgeruimd.

In 2015 las ik de boeken Opgeruimd! en Spark Joy van Marie Kondo. En ik werd gegrepen door haar manier van opruimen, maar vooral door de gedachte daarachter. Door keuzes te maken bepaal je zelf waar je (nog) gelukkig van wordt. Dat idee kan je toepassen op je huis, maar is ook prima toepasbaar in je verdere leven. Ik merkte dat ik blij werd van het idee dat ik de dingen zelf in de hand heb. Met deze methode kon ik een blij gevoel ontwikkelen. Daardoor kreeg ik een handvat om mensen te coachen zodat zij verder komen in het leven. De KonMari™ methode is een gestructureerde methode die anderen leert om structuur aan hun leven te geven.

In 2017 heb ik de KonMari-methode™toegepast  op mijn eigen huis in alle vijf categorieën. Eind 2017 heb ik dat afgerond. Daarna volgden verschillende klanten, die nadien net zo blij waren als ik. In juli 2018 ben ik gestart met Blij Opgeruimd.
Ik geniet van mijn werk als opruimcoach. Ik werk bij de mensen thuis. Dat geeft mij energie! Het leven krijgt daardoor nog meer betekenis. Spark Joy!

En dat geef ik graag aan je door als Professional Organizer en opruimcoach.

Opleidingen

Met name in mijn periode als leidinggevende heb ik verschillende communicatie en NLP-cursussen gevolgd en uit eigen zak betaald. Mijn eerste doel was dat ik goed wilde communiceren met mijn team van röntgenlaboranten. Nu volg ik nog steeds communicatietrainingen en communicatiebootcamps, omdat ik dat leuk vind en er veel van leer. De verworven inzichten gebruik ik als opruimcoach en professional organizer. Mijn meerwaarde is dat ik niet alleen opruim met de klant, maar de klant ook coach tijdens de opruimsessie. Je zit soms wel 6 uur met elkaar te praten! Mijn doel is dat ik hen verder help met een opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd.

In april 2019 heb ik een KonMari-Consultant Certification Course Attendees met Marie Kondo gevolgd in Londen.  Voordat je wordt toegelaten, moet je eerst je eigen huis volledig volgens de KonMari-methode™ hebben opgeruimd. Dat moet je vervolgens laten zien door middel van foto’s. Mijn foto’s zijn positief beoordeeld en daarmee werd ik toegelaten tot de KonMari-Course.
Het afgelopen half jaar heb ik als  ‘KonMari™ Consultant in training’ 2 klanten bij gestaan in het opruimproces volgens de KonMari™ methode. De rapporten die ik heb geschreven zijn goedgekeurd en daarna heb ik een online examen met goed gevolg afgelegd.