De eerste stap naar een opgeruimd leven

Heb jij steeds het idee dat je hoofd vol zit? Je geen overzicht hebt? Ben je onrustig en gestrest, ook in je eigen vertrouwde omgeving? Je eigen huis voelt rommelig en je weet niet waar je moet beginnen met écht opruimen.

Dan breng ik, samen met jou, de rust weer terug door op te ruimen. Tijdens de opruimsessie(s) maak ik je als professional organizer weer bewust van waar jij blij van wordt. Je leert jezelf dus beter kennen. Je omringt jezelf na de opruimsessie met spullen, ervaringen en mensen waar je van houdt en die je doen groeien. Bovendien ben je minder tijd kwijt aan het opruimen en schoonmaken van je huis.

Zelf ben ik een aantal jaar geleden met de KonMari methode™ in aanraking gekomen. Het opruimen zelf en de gedachte erachter heeft mijn leven enorm veranderd, in positieve zin. Het heeft mij energie en inspiratie gegeven om andere mensen daarmee te helpen.

Aanpak  voor een blij gevoel

Als KonMari™ Consultant  & opruimcoach begeleid ik je in het nadenken over waar jij blij van wordt. Dat kan kleding  zijn, maar ook keukenspullen, papierwerk of boeken. Ik stel de vragen zo dat jij inzicht krijgt in wat jou (nog) blij maakt en wat niet. Mijn meerwaarde is dat ik je coach in het opruimen van je huis én dat je jezelf beter leert kennen: waar word jij blij van en wat geeft jou energie. BLIJ OPGERUIMD!

KonMari methode™

Ik coach het opruimproces volgens de methode van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Haar methode staat bekend  als de KonMari-methode™ . Ik heb zelf ondervonden dat deze methode werkt! De basiselementen van deze methode zijn dat je niet per kamer opruimt maar per categorie. Je start met de categorie kleding , gevolgd door de categorieën boeken, papierwerk, ‘komono’ (de Japanse term voor ‘diversen’) en dingen van sentimentele waarde.